Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Alimentatie

(P) Penne Arrabbiata – rețetă autentică italiană

„Penne” în italiană înseamnă pene și, cum acestea erau crestate la vârf și folosite ca instrumente de scris în secolul XIX, înțelegi de ce această formă de paste le poartă numele.  „Arrabbiata” înseamnă furios în italiană și termenul face referire la sosul de roșii picant; când mănânci aceste paste te poți înroși la față de la iuțeală, la fel ca atunci când te înroșești când ești furios.

Penne all’arrabbiata este o rețetă foarte populară deoarece este delicioasă și ușor și rapid de pregătit.

Ingrediente pentru 2 porții de Penne Arrabbiata

  • 250 g penne
  • 4-5 roșii mari sau o conservă de roșii decojite (400 g)
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • ardei iute
  • pătrunjel
  • sare
  • parmezan la final

Pentru ca rețeta sa fie 100% autentică, folosește produse din Italia:

Penne Bio din Faina de Grau Dur – Semolina – realizate artizanal, fără coloranți sau potențiatori de gust, din culturi de grâu biologice.

Sos Arrabbiata – Bio Orto. Conține: pulpă de roșii bio 48%, piure de roșii bio 48%, ulei de măsline extravirgin bio, usturoi bio, pătrunjel bio, fulgi chilli bio (0,17%), sare. Nimic în plus! Fără conservanți. Fără zahăr adăugat.

Pe lângă ingredientele de calitate, secretul pastelor delicioase constă în modul de preparare. Pastele se pun la fiert când apa începe să dea în clocot. În timp ce pennele fierb, încălzește sosul într-o tigaie la foc mic. Când pastele sunt al dente adaugă-le în tigaie peste sos și amestecă frecvent.

Păstrează o cană din apa în care au fiert pastele și adaugă câte puțin în tigaie, pentru ca pastele să nu se usuce. Pennele Arrabbiata vor fi mult mai gustoase pregătite așa decât dacă ai fi pus pastele în farfurie și apoi sosul peste.

La final, presară puțin Parmigiano Reggiano și lasă-te purtat(ă) într-o călătorie culinară în inima Italiei.

Și platingul e important. Te-ai întrebat vreodată de ce pastele sunt servite la restaurant într-o farfurie adâncă? Deoarece în modul acesta pastele rămân fierbinți mai mult timp.

Un pahar de vin roșu merge la fix cu Pennele all’arrabbiata.

Poftă bună!