Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Alimentatie

Socata, unul dintre cele mai sanatoase sucuri naturale

Aroma racoritoare si dulce-acrisoara a socatei nu poate sa nu fie pe placul dumneavoastra. Pe langa gustul aromat, sucul de soc are si numeroase proprietati terapeutice, fiind un medicament recomandat in lupta cu infectiile urinare sau renale. Reteta de socata se prepara cu usurinta din flori de soc proaspete. Informatii online despre prepararea socatei si despre proprietatile terapeutice ale sucului din flori de soc!

Reteta de socata, rapida si sanatoasa

Pentru o reteta de socata ca la carte aveti nevoie de aproximativ 10 flori de soc, un borcan de 10 litri cu apa, 2 lamai taiate felii, 1 kilogram de zahar, 2 grame de drojdie uscata sau circa 10 grame de drojdie proaspata. Dupa gust si preferinte, se poate adauga si o lingura de otet dupa ce florile au fost asezate in borcanul umplut cu apa. Florile de soc se lasa la macerat timp de o saptamana. Dupa aceasta perioada, sucul obtinut se strecoara si se pune in sticla. Se mai lasa cateva zile pentru a se acidula putin. Este recomandat sa se consume 3 pahare de socata rece pe zi, inaintea fiecarei mese.

Reteta de socata este specifica sfarsitului primaverii (lunii mai) cand socul incepe sa infloreasca, mai exact cand 75% din flori sunt inflorite. Nu preparati reteta de socata folosind flori de soc uscate deoarece acestea sunt toxice pentru organism.

Socata poate fi consumata si in combinatie cu alte sucuri naturale, in special din mere sau portocale. Nu este recomandat sa cumparati aceste sucuri din comert, deoarece, desi sunt catalogate drept sucuri naturale, acestea au in compozitia lor produsi nu tocmai sanatosi pentru organism. Daca doriti sa consumati suc de soc in combinatie cu alte sucuri, optati pentru retetele de sucuri preparate in casa.
Efectele terapeutice ale sucului de soc

Sucul de soc sau socata este un medicament ce poate fi administrat in diverse probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave. Avand o puternica actiune depurativa, socata ajuta la eliminarea surplusului de apa din tesuturi si, implicit, a toxinelor din organism.

Socata este indicata in combaterea constipatiei, abceselor, arsurilor, infectiilor pulmonare, afectiunilor cailor respiratorii, gripei, tusei, astmului bronsic, tuberculozei, rujeolei, scarlatinei, infectiilor urinare si renale. Pe timp de iarna, puteti consuma ceai de soc, un remediu naturist cu aceleasi proprietati terapeutice ca si socata.