(P) Ciocolata Raw-Vegana: un super-aliment!

Cacaoa din ciocolata poate oferi o gama larga de beneficii pentru sanatate. Insa, cea mai mare parte a ciocolatei din comert este atat de prelucrata incat isi pierde din „forta” nutritiva si antioxidanta si nu ofera cu adevarat decat exces de zahar si grasimi.

In acest articol iti vom prezenta cele mai importante informatii despre ciocolata raw vegana, inclusiv beneficiile sale impresionante pentru sanatate si exemple de ciocolata raw vegana de calitate.

Ciocolata raw-vegana: un superaliment!

Ciocolata raw vegana se face direct din boabele de cacao crude. Boabele pot fi complet fermentate, usor fermentate sau nefermentate.

Nivelul de antioxidanti prezenti in cacaoa cruda este semnificativ mai mare in comparatie cu boabele de cacao supuse procesarii la temperaturi ridicate.

Ciocolata raw vegana nu contine ingrediente de origine animala sau ingrediente prelucrate, modificate genetic.

Ciocolata raw vegana se mai distinge de cea clasica prin inlocuirea indulcitorilor artificiali, a zaharului alb si brun cu indulcitori naturali cu indice glicemic scazut.

Ciocolata raw vegana este mai bogata in:

  • Minerale: Magneziu, calciu, sulf, zinc, fier, cupru, potasiu si mangan.
  • Polifenoli numiti flavonoizi, cu proprietati antioxidante
  • Vitamine: B1, B2, B3, B5, B9, E
  • Grasimi sanatoase.
  • Fibre.
  • Proteine.

Acesti importanti nutrienti gasiti in ciocolata raw vegana au fost legati de o serie de beneficii pentru sanatate:

  • Ciocolata raw vegana poate reduce tensiunea arteriala si poate imbunatati circulatia sangelui. Flavonolii, teobromina si alte componente gasite in cacao pot reduce tensiunea arteriala si pot imbunatati circulatia sangvina, favorizand dilatarea, puterea si sanatatea vaselor de sange.
  • Ciocolata raw vegana contribuie la sanatatea sistemului cardiovascular. Puterea antioxidanta a flavonoidelor, a mineralelor si vitaminelor esentiale gasite in cacao poate sustine functionarea sanatoasa a inimii, prin scaderea colesterolului LDL si reducerea acumularii de placa pe peretii arterelor.
  • Ciocolata raw vegana imbunatateste digestia. O cantitate suficienta de fibre livrate impreuna cu fiecare portie de cacao sustine digestia, in timp ce cacaoa stimuleaza productia de enzime digestive din organism.
  • Ciocolata raw vegana poate spori bunastarea fizica si mentala. Exista multe componente in cacao, inclusiv alcaloizi, proteine, beta-caroten, leucina, linoleic, lipaza, lizina si teobromina, care lucreaza impreuna pentru a imbunatati sanatatea fizica si mentala. De exemplu, teombromul ajuta la stimularea sistemului nervos central, relaxarea muschilor netezi si dilatarea vaselor de sange, oferind corpului un impuls de energie; triptofanul, un aminoacid esential, actioneaza ca un neurotransmitator antistres, crescand nivelul de serotonina din organism.

Ciocolata raw vegana de calitate – MATU

Nu toate ciocolatele raw-vegane au standarde inalte de calitate.

  • Compania care produce ciocolata Matu este una dintre putinele din lume care produce ciocolata cu boabe de cacao crude.
  • Boabele de cacao nu sunt prajite, ci fermentate si apoi uscate la soare. Prin urmare isi pastreaza o concentratie ridicata de vitamine, polifenoli ssi flavonoli.
  • Au eliminat laptele deoarece interfereaza cu absorbtia de substante antioxidante prezente in mod normal in cacao, anuland efectul benefic pentru organism.
  • Au eliminat lecitina de soia deoarece, printre altele, modifica puritatea ciocolatei ssi aroma ssi textura sa originala.
  • Ciocolata Matu nu contine nici macar urme de gluten, deoarece este produsa intr-o structura in care prelucrarea care contine gluten nu are loc.
  • Fiecare ciocolata Matu e assezata cu grija intr-un ambalaj sustenabil ssi inovator, din material biodegradabil, ce poate fi folosit ulterior pe post de ingrasamant. Tabletele sunt invelite intr-o hartie realizata din celuloza regenerabila a eucaliptului. Aceasta protejeaza aroma de umiditate, prelungind astfel durata de depozitare a produsului.

Ciocolata raw vegana cu Ashwagandha si Mucuna – MATU

Aceasta ciocolata raw vegana contine un amestec exotic surprinzator a doua ingrediente bio de pe doua continente.

  • Mucuna, originara din Africa si Asia tropicala, e o planta folosita de mii de ani in medicina ayurvedica. Contine levodopa, un medicamente folosit in tratamentele pentru Parkinson. In India, mucuna a fost folosita de medicina ayurvedica de mii de ani ca afrodisiac.
  • Ashwagandha* sau „ginseng-ul indian” este un tonic natural cu proprietati anti-inflamatoare foarte eficiente. Studiile clinice arata ca suplimentarea cu Ashwagandha reprezinta o modalitate sigura si eficienta de gestionare a masei corporale in cazul adultilor cu stres cronic.

Realizata manual, folosind cele mai bune ingrediente naturale, prin presare la rece, ciocolata raw vegana cu Ashwagandha si Mucuna nu contine zaharuri rafinate, aditivi, lecitina de soia, lapte animal si nu a fost supusa procedurilor nocive.

Ciocolata raw vegana cu CBD – MATU

Aceasta ciocolata raw vegana este realizata din boabe crude de cacao 42% peste care s-a adagat ulei de canepa cu CBD (canabidiol pur, fara miros si fara gust) 15mg in tableta de 30g. Are un gust cremos si proaspat. S-a adaugat pudra de fructul pasiunii, liofilizanta pentru a simula terpenele din canepa. O forma placuta de a manca dulce si sanatos!

Este o ciocolata produsa manual, respectand fiecare faza de productie, de la prima samanta la ultima tableta. Toate ingredientele sunt bogate in minerale si nepretuite pentru sanatatea noastra.

CBD este un canabinoid non-psihoactiv care poate fi izolat din canepa. Numeroase studii medicale sustin valoarea uriasa pe care o are CBD-ul pentru sanatatea fizica si psihica.

Ciocolata raw vegana cu 100% Cacao

Ciocolata neagra cu 1 singur ingredient: boabe de cacao din Ecuador, crude, fermentate si uscate la soare. Ciocolata raw vegana cu 100% cacao are un gust mai acid si mai amar. Cacaoa raw este bogata in fitocomponente care are proprietati benefice importante pentru organism si pentru sanatatea mintala. Are un continut ridicat de polifenoli si flavonoli.

Poti achizitiona ciocolata raw vegana MATU din magazinul online BioUp.ro