Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Alimentatie

Legume Bio

Legumele bio, pentru ca de modul lor de productie este ecologic, au un avantaj clar pentru mediul inconjurator si sanatatea noastra. Opteaza pentru legume ecologice pentru a reduce expunerea la diferite substante chimice care pot fi folosite in agricultura conventionala, cum ar fi pesticidele, erbicide si ingrasaminte artificiale.

Popularitatea legumelor ecologice/bio este in crestere. Faceti alegeri intelepte,  fara a plati o avere!  Printre legumele care contin mai reziduuri de pesticide sse numara zmeura si salata verde.

 

Legumele fac parte din dieta noastra zilnica.Consuma doar legume bio si vei simti diferenta! Atat la gust, cat si pentru sanatatea ta!

Iarna asta poti consuma mancaruri bio pe baza de legume precum fasolea alba, rosie, linte, mazare…fara un efort financiar mare.

 

Fasolea rosie contine Vitamina C, vitaminaK, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, seleniu, acizi grasi Omega 3 si 6, fibre, proteine.  Femeile insarcinate, copiii si adolescentii au in deosebi nevoie de un aport mare de fier, iar o cana de fasole rosie acopera 30% din necesarul zilnic.

Mazarea este bogata in proteine, minerale, vitamine si fibre esentiale pentru organism (vitaminaK , vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, C ). Mazarea este un ingredient bun pentru combaterea osteoporozei si arterosclerozei; ajuta la reglarea nivelului de lipide, carbohidrati si proteine din organism.

Lintea este bogata in proteine si saraca in grasimi. Este o leguma usor de digerat, bogata in vitaminele A, C, E, K si cele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9), minerale, fibre, carbohidrati, acizi grasi Omega 3 si Omega 6 si aminoacizi. O sursa bogata de antioxidanti care apara si fortifica organismul. Lintea normalizeaza nivelul de colesterol din sânge, incetineste asimilarea glucozei din alimente si combate constipatia.
Poti cumpara legume bio chiar si online! Magazinele online bio comercializeaza diverse legume ecologice la preturi avantajoase. Sanatatea ta si a familiei tale sunt cele mai importante! Cumpara legume bio si adopta un stil de viata sanatos! Vei simti imediat diferenta!