Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Cosmetice Naturale

Cosmetice naturale cu miere

Ingredient cu virtuti recunoscute inca de la inceputul timpului, mierea isi are un loc de seama si in produsele noastre cosmetice. Pentru piele, mierea are multiple beneficii: hidratare, hranire, anti – oxidare …

Propolisul, laptisorul de matca, polenul… produsele apicole au devenit ingrediente in formule cosmetice avansate. Desigur, virtutile sale se bazeaza pe calitatea mediului, a metodelor de productie si recoltare.

Miere, un detoxifiant si antioxidant puternic
Printre multiplele sale proprietati,  cercetatorii au subliniat capacitatile detoxifiante ale mierii . Acest produs contine enzime naturale care contribuie la detoxifierea pielii. Actiunea sa de curatare este blanda … ca mierea.

Mierea intinereste si reda stralucire pielii noastre. Propolisul este un excelent suport pentru productia de colagen si elastina. Un fel de potiune magica, laptisorul de matca se dovedeste a fi un aminoacid concentrat. Orice ser anti-radicali liberi care contine unul dintre aceste elemente, nu va esua sa reinvie celulele pielii.

Miere, o crema hidratanta puternica

Cremele de fata cu miere au o putere mare de hidratare. Laptele de corp cu miere protejeaza pielea de deshidratare, prin urmare, sunt ideale in timpul iernii, atunci cand gerul si vantul rece ne usuca pielea.

Mierea include mai multe minerale si vitamine solubile in apa , incepand cu cele din grupa B , esentiale pentru pielea noastra  si acid folic ( B9 ).

In general , mierea contribuie la realizarea unor balsamuri, unguente sau creme excelente pentru pielea noastra.