Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Alimentatie

(P) Kale -superstarul legumelor. Descopera Pesto de Kale!

Kale este o leguma care face parte din familia cruciferelor, alaturi de conopida, broccoli si varza. Este considerata, si pe buna-dreptate, superstarul verde sau superstarul legumelor. Kale contine fibre, antioxidanti, calciu, vitaminele C si K, fier si o gama larga de alti nutrienti care contribuie la o viata sanatoasa.

Iata care sunt principalele beneficii ale verzei kale pentru organism:

  • Contribuie la pastrarea sanatatii oculare

Kale contine luteina si zeaxantina, o combinatie antioxidanta care poate ajuta la reducerea riscului de degenerescenta maculara. Vitamina C, vitamina E, betacarotenul si zincul joaca, de asemenea, un rol important in sanatatea oculara.

  • Intretine sanatatea pielii si parului

Kale este o sursa buna de beta-caroten, carotenoidul pe care organismul il transforma in vitamina A pe masura ce are nevoie de ea. Beta-carotenul si vitamina A sunt necesare pentru cresterea si intretinerea tuturor tesuturilor corpului, inclusiv a pielii si a parului.

  • Previne constipatia  

Kale este bogat in fibre si apa, ambele contribuind la prevenirea constipatiei si la promovarea regularitatii si a unui tract digestiv sanatos.

  • Sprijina sistemul cardiovascular

Continutul ridicat de potasiu din kale poate sprijini sanatatea inimii. Asociatia Americana a Inimii (AHA) recomanda cresterea aportului de potasiu, cu reducerea, in acelasi timp, a consumului de sare adaugata sau sodiu. Acest lucru, spune AHA, poate reduce riscul de hipertensiune arteriala si boli cardiovasculare.

Cum introduci varza kale in dieta ta?

Varza kale poate fi consumata ca atare, cruda, in salate, desi este destul de dificil de mestecat, din cauza texturii sale.

Frunzele de kale mai pot fi consumate fierte. In cazul gatitului, trebuie sa stii ca odata ce au fost tratate termic, frunzele de kale isi pierd o parte din vitamine si minerale, in special vitaminele care sunt solubile in apa, C si B de exemplu.

Varza de kale este greu de gasit in magazine. Mai la indemana este pesto-ul din varza de kale, pe care il poti cumpara online.

Pesto de kale este o alta metoda prin care poti introduce varza kale in dieta ta zilnica. Poate ai auzit, chiar si incercat, variantele mai populare de pesto originare din Italia: pesto alla genovese (pe baza de busuioc) si pesto alla siciliana (pe baza de rosii). Vezi de exemplu aici https://bioup.ro/pesto-de-kale/ Sosul de pesto din Kale este preparat din frunze de kale, ulei de masline extravirgin, ulei de floare soarelui, migdale, muguri de pin, toate din agricultura BIO.

Ce gust are? Pesto-ul de kale are un gust destul de similar cu pesto-ul traditional de busuioc.

  Cu ce mancaruri merge Pesto de Kale? 

Pesto din Kale se combina excelent cu lasagna, gnocchi sau alte tipuri de paste. Poti folosi pesto de kale chiar si pe pizza sau bruschete. Are un continut redus de calorii.

Adauga pesto-ul de kale peste pastele linguine fierbinti. Mai adauga si niste rosii taiate, pentru o masa usoara si rapida. Poti adauga, in loc de rosii, broccoli calit sau fiert. Merge perfect cu un vin alb.

Amesteci pesto de kale cu putin parmezan ras si putin usturoi si ai obtinut sosul perfect pentru chipsuri tortilla, pentru o seara de film relaxanta acasa.

Adauga pesto-ul de kale peste lasagna sau pizza cand este aproape gata.

Merge foarte bine adaugat si peste mancarica de orez cu legume, atunci cand este fierbinte, pentru un plus de vitamine.

Daca esti interesata de un stil de viata sanatos si de produse alimentare bio de calitate inalta, care indeplinesc toate exigentele, iti recomandam sa-ti faci cumparaturile de pe https://bioup.ro/