Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

AlimentatieSuplimente BIO

Chiar avem nevoie de suplimente alimentare?

Chiar avem nevoie de suplimente alimentare? In unele cazuri, Da!  Exista afectiuni medicale care pun oamenii in pericol din cauza deficientelor nutritionale si care pot fi tratate cu suplimente nutritionale.

Atentie! Este putin probabil ca majoritatea persoanelor care au o dieta sanatoasa sa beneficieze/aiba nevoie de suplimente alimentare. Vorbim despre majoritatea oamenilor (nu toti) care au o dieta sanatoasa si bine echilibrata. Cand ingeram suplimente si vitamine dupa ureche putem sa afectam ficatul, rinichii si alte consecinte negative. Consulta medicul!

Asadar, exista situatii cand suplimentele sunt recomandate. Iata cateva exemple preluate de pe health.harvard.edu :

  • Femeile insarcinate. Acidul folic este deosebit de important pentru dezvoltarea sanatoasa a fatului, iar o carenta poate provoca spina bifida, o afectiune neurologica destul de grava. Viitoarele mamici sunt sfatuite sa inceapa inca din faza prenatala, uneori chiar si inainte de concepere, o cura cu suplimente bazate pe acid folic.
  • Persoanele mai in varsta pot avea dificultati in absorbtia vitaminei B12. Daca cineva ia un medicament pentru reducerea acidului gastric, este foarte probabil sa dezvolte o carenta de B12, precum si de fier, vitamina D si calciu, printre altele. Aceste persoane pot beneficia foarte mult de pe urma unor suplimente de multivitamine de calitate.
  • Varstnicilor pentru tratarea durerilor articulare. De ex., se recomanda Gelatina Alimentara deoarece contine in proportie de 98-99% proteine si este cea mai bogata sursa pentru aminoacidul Glicina. Studiile au aratat ca, desi corpul noastru o poate produce in mod natural, la un moment dat Glicina nu va fi suficienta pentru a ne acoperi nevoile. Destul de multe cercetari au investigat eficacitatea gelatinei alimentare ca tratament pentru probleme articulare si osoase si au concluzionat ca este intr-adevar eficienta.

(P) *Gelatina alimentara Pret 500 gr: 44,61 lei pe VreauNatural.ro. Tot acolo gasesti si modul de administrare.

  • Persoanele care au o interventie chirurgicala de slabire. Pot necesita o serie de suplimente, inclusiv vitamine A, D, E, K si B, fier, calciu, zinc, cupru si magneziu, printre altele.
  • Persoanele cu boli inflamatorii intestinale (cum ar fi Crohn sau colita ulcerativa) pot avea cerinte similare. Persoanele care au sau sunt expuse riscului de osteoporoza pot beneficia in mare masura de vitamina D si, in functie de calitatea dietei lor, si de alte suplimente, posibil chiar de calciu.
  • Afectiuni inflamatorii. Artrita inflamatorie sau alte afectiuni inflamatorii, in cazul carora se poate recomanda consumul de suplimente pe baza de turmeric. In timp ce studiile stiintifice de calitate lipsesc, exista o multime de studii mai mici, precum si experimente care sugereaza ca turmericul are proprietati antiinflamatorii si majoritatea reumatologilor recomanda in mod curent pacientilor folosirea turmericului pentru ameliorarea durerii.