Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Suplimente alimentare bio

Alege fructe si legume bio pentru sanatatea ta si a familiei tale

Utilizati acest ghid atunci cand mergeti  sa cumparati fructe si legume pentru a reduce expunerea la pesticide. Consumul de fructe si legume bio este important pentru sanatatea ta si a familiei tale.
Telina
Telina este una dintre cele mai „murdare” legume si are cel mai mare procent de pesticide. Ea nu are o „piele” de protectie, astfel incât substantele chimice utilizate in timpul procesului de productie nu se spala cu usurinta.

Afine
Un studiu recent a constatat ca 28% din afinele congelate au avut concentratii detectabile de reziduuri de pesticide. In general, fructele care au o coaja subtire ar trebui sa fie cu siguranta din culturi ecologice.

Salata
In afara de a fi udata cu pesticide pentru a indeparta insectele, salata verde care creste de-a lungul solului se hraneste cu apa plina de pesticide. Cultivatorii organici folosesc metode non-toxice pentru a pastra aceste plante fara paraziti.
Piersici
Intr-un studiu, oamenii de stiinta au descoperit mai mult de 50 de compusi chimici pe niste piersici interne si din import. Piersicile sunt deosebit de sensibile la pesticide, deoarece agricultorii de piersici le pulverizeaza atunci când acestea sunt crude si mici, fapt care duce la absorbtia pesticidelor in fructe.

Ardei
Aceste legume sunt ca niste bureti, absorbind produsele chimice. Din acest motiv, nu vei fi capabil sa reduci ingerarea substantelor chimice nici dupa spalare sau decojire.

Cartofi
Inainte de a fi plantati, solul se trateaza cu insecticide. Apoi, semintele de cartofi sunt bombardate cu fungicid pentru a preveni parazitii. In ultima faza,  pe masura ce se dezvolta, culturile de cartofi sunt stropite cu pesticide. Asadar, atentie ce fel de cartofi puneti in farfurie!

Capsune
Capsunii cresc foarte aproape de sol si necesita o doza mare de pesticide pentru a mentine parazitii deoparte. Capsunele au coaja subtire si care absorb substantele chimice si pesticidele rapid. Capsunele sunt mici si fragile, iar majoritatea dintre noi nu le spala asa cum ar trebui.

Cirese
Ciresele sunt printre fructele cele mai contaminate. De aceea se recomanda ciresele bio, crescute in sol ecologic si netratate cu pesticide. Ar trebui, de asemenea, sa va ganditi de 2 ori inainte de a cumpara cirese uscate, care sunt pline de sulfiti.

Castraveti
La fel ca fructele, legumele cu coaja subtire, trebuie sa provina din culturi ecologice. Intr-un studiu recent efectuat pe castraveti de catre o asociatie de mediu s-a dovedit ca ar fi unul dintre alimentele cele mai contaminate.

Struguri
Strugurii si stafidele au adesea niveluri ridicate de reziduuri de pesticide. Oamenii de stiinta au detectat mai mult de 30 de pesticide diferite in struguri si stafide.


Fasole verde

Mai mult de 60 de pesticide sunt inregistrate de EPA (Environmental Protection Agency  din Statele Unite) ca fiind folosite pentru cultivarea de fasole verde. Cumparati fasole verde proaspata, pentru a evita produsele chimice suplimentare prezente in procesul de conservare.


Nectarine

Intr-un studiu recent realizat de catre USDA (U.S. Department of Agriculture), fiecare din nectarinele importate testate, contineau cel putin o pesticida si mai mult de 90% au avut urme de doua sau mai multe pesticide. Cumpara nectarine organice, cultivate local, pentru a reduce expunerea la produse chimice.

 

De unde poti cumpara fructe si legume bio?

 

Din cand in cand se organizeaza in marile orase din tara targuri de comert cu produse ecologice.  Acolo puteti cunoaste agricultori romani de fructe si legume bio de la care sa va aprovizionati constant.

Maine este ultima zi in care cei din Timisoara pot vizita targul de produse bio, naturale si organice de la Iulius Mall.

In Bucuresti , va avea loc Targul Bio Green Life la Rin Grand Hotel, in perioada 25 Aprilie 2013 – 28 Aprilie 2013.

Romania este unul dintre statele membre din estul Europei care a crescut cel mai mult pe zona de produse bio.  Agricultorii romani au inceput sa se orienteze incet-incet catre culturile ecologice, cultivand produse certificate ecologic, precum : cereale, fructe de padure, ciuperci, plante medicinale, rosii, castraveti, ardei …etc.

Puteti de asemenea cumpara fructe si legume bio online, din magazinele specializate in alimente bio.

 

Sursa informatii si imagini : www.doctoroz.com