Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Protectia MediuluiViata sanatoasa

Ziua Pământului (22 aprilie)

Astăzi sărbătorim Ziua Pământului/Earth Day.

Ziua Pământului (22 aprilie) a fost sărbătorită pentru prima dată pe 22 aprilie 1970, când senatorul american Gaylord Nelson a încurajat elevii să dezvolte proiecte de conștientizare a efectelor mediului înconjurator. Gaylord Nelson, senator Wisconsin, a propus includerea problemelor de mediu în agenda națională.

Prima celebrare a Zilei Pământului a dus la crearea” Agenției pentru Protecția Mediului a Statelor Unite” (EPA) și la adoptarea legii: „Aer curat, apă curată, si protecția speciilor pe cale de dispariție.”

În 1990, sub auspiciile ecologistului american Denis Hayes, Ziua Pământului a devenit un eveniment global, mobilizând peste 200 de milioane de oameni din 141 de țări și acționand ca o pârghie pentru problemele globale de mediu.

Ziua Pământului a dat un impuls campaniilor de reciclare și a ajutat la deschiderea Summitului Pământului, care a avut loc la Rio de Janeiro în 1992. In urma acestui summit a luat naştere un document de 900 de pagini numit “Agenda 21”, care stabilea aspiraţiile statelor privind creşterea economică, echitatea socială şi protecţia mediului.

Ziua Pământului rezonează un mesaj puternic și clar pentru toți cetățenii din întreaga lume care doresc o acțiune rapidă și decisivă pentru protejarea mediului inconjurător.

Astazi sarbatorim Ziua Pamantului/Earth Day. Fiecare dintre noi poate ajuta planeta  prin reciclare, pastrarea curateniei, incurajarea agriculturii ecologice, utilizarea transportului in comun sau a bicicletei, pentru a diminua emisiile de Co2.