Trucuri pentru buze moi

Senzaţia de buze uscate este foarte neplăcută. Nimănui nu-i place. Din păcate, iarna, această problemă apare mai des.

Frigul, vântul, lipsa hidratării (pentru că iarna este mai greu să bem minimum 2 litri de apă / zi) pot duce la crăparea buzelor. Aşadar, aveţi mare grijă, buzele crăpate nu sunt deloc senzuale!

Ce este de facut?!

Foarte multe persoane apelează la balsamul de buze când se confruntă cu această problemă. Este lesne de înteles de ce: este foarte practic, uşor de aplicat, hidratează buzele şi le oferă protecţie UV. Ceea ce puţini ştiu, însă, este că balsamul de buze crează dependenţă. Persoanele care îl folosesc foarte des nu mai pot renunţa la el pentru că s-au obişnuit să aibă mereu buzele hidratate. Atenţie foarte mare la balsamurile de buze parfumate pentru că pot provoca alergii!

Tratamente naturale

Dacă există alternative naturale, de ce să nu le folosim?! Acestea nu provoacă alergii şi hidratează mult mai bine decât produsele cosmetice din magazine.

Primul “aliment minune” este mierea. Aplicată pe buze, în strat subţire, de 2-3 ori pe zi, face să dispară problema buzelor crăpate. Mierea este un foarte bun hidratant şi poate fi folosită şi pentru corp. Singura problemă este că vei fi foarte “lipicioasă”. Dar măcar pe buze o poţi încerca. Iar când vei vedea cât de moi şi de dulci iţi rămân buzele după ce o foloseşti, sigur nu vei mai renunţa la ea.

Un alt hidratant foarte bun pentru buze este uleiul de măsline. Se aplică tot de 2-3 ori pe zi, în strat foarte subţire, pentru a nu curge de pe buze. Gustul poate fi puţin neplăcut, dar ce nu facem pentru frumuseţe?!

Dacă vreţi buze hidratate şi frumos parfumate, puteţi să vă preparaţi acasă un amestec din 3 picături de ulei de trandafir şi o lingură de ulei de porumb. Aplicaţi amestecul pe buze ori de câte ori simţiţi nevoia. (Puteţi aplica acest amestec pe tot corpul, pe pielea umedă, imediat după duş. După câteva folosiri veţi avea o piele ca de bebeluş.)

Dacă buzele sunt foarte crăpate, mai puteţi tăia o capsulă de vitamina E, iar lichidul din interior îl aplicaţi pe buze. Urmaţi acest tratament până la remedierea problemei.