Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Cosmetice BioReview-uri Cosmetice

Review Keratina Vegetala BIO Mayam

De curand, mi-am innoit colectia de produse cosmetice 100% naturale cu Keratina Vegetala BIO Mayam, asa ca m-am gandit sa fac si un review care sper sa fie util cititorilor site-ului Bio4beauty.

Parul nostru este compus din keratina in proportie de 95%. Keratina este o proteina naturala care protejeaza parul nostru impotriva agresiunilor externe, cum ar fi poluarea, radiatiile UV. De asemenea, Keratina este responsabila pentru elasticitatea, stralucirea si rezistenta parului.

Cu toate acestea, stocul de keratina se diminueaza in timp din cauza atacurilor externe (coloranti chimici, radiatii UV, uscarea cu foenul, coafuri realizate cu instrumente precum placa pentru indreptat parul, ondulator…). Prin urmare, folosirea cosmeticelor cu cheratina poate compensa aceste neajunsuri.

Exista doua principale tipuri de cheratina: animala si vegetala. Cheratina animala este fabricata din deseuri animale si chiar umane, iar cheratina vegetala este produsa din proteine de grau (gluten), soia si porumb. Keratina BIO de la Mayam este o cheratina vegetala, 100% naturala si contine proteina hidrolizata din grâu si gluten hidrolizat din grâu.

Keratina BIO de la Mayam este certificata de Ecocert, organizatie care interzice utilizarea de keratina de origine animala in formulari cosmetice.

Am cumparat aceasta cheratina vegetala pentru a o include in produsele de ingrijire a parului pe care le folosesc (sampon si balsam) si pentru a imi crea eu insami niste masti de par. Se recomanda sa se introduca in produse un procentaj intre1% si 5% de cheratina vegetala.

In urma vopsirilor repetate, parul meu a devenit dezhidratat, casant si lipsit de stralucire. Keratina BIO de la Mayam m-a ajutat in refacerea sanatatii parului, datorita efectului hidratant si reparator si mi-a redat stralucirea parului.

Dupa cum spuneam, pe langa faptul ca am introdus cheratina vegetala in sampon si balsam, am folosit-o si pentru prepararea unor masti capilare naturale.

Iata 2 tipuri de masti de par pe care le-am incercat :

  1. Masca de par formata din 2 galbenusuri de ou si 1lingurita de Keratina vegetala BIO Mayam. Am amestecat ingredientele si am aplicat masca pe parul umed,lasand-o sa actioneze timp de 30 de minute.
  2. Masca de par formata dintr-o lingura cu ulei de masline, 1 lingura cu ulei de migdale dulci, 1 lingurita cu cheratina vegetala si 2 linguri cu miere de albine. Am lasat amestecul sa actioneze timp de 20 de minute. Aceasta masca am gandit-o pentru o tripla actiune : hidratare (miere si ulei de masline), reparare (cheratina) si prevenirea caderii parului (ulei de migdale).

Pe cei interesati de produsele cosmetice Mayam, ii invit sa viziteze aceasta pagina.

PS: produsul a fost achizitionat din magazinul online Shop Organic, pe care vi-l recomand si voua cu drag.

Un alt review pentru cheratina vegetala aici.