Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Cosmetice Naturale

Produse din sare de Praid

In Transilvania gasim o zona foarte cunoscuta pentru ocnele sale de sare. Inca de pe vremea romanilor au fost atestate exploatarile de sare din aceasta zona. “Tinutul sarii” este format din localitatile: Sovata, Iliesi, Praid, Ocnele de sus si jos, Atia, Solocma, Corund si Sarateni.

Sarea de la PRAID sau “sare secuiasca” este foarte cunoscuta in toata tara pentru efectul sau terapeutic si relaxant. La o temperatura constanta de 16 grade Celsius, salina Praid se afla la 120 adancime si este una dintre cele mai mari mine de sare din Romania. Aerul din mina este puternic ionizat, foarte eficient in tratamentul bolilor respiratorii.

Sarea PRAID, exploatata din mina, se comercializeaza ca:

  • Sare Bulgari – pentru industria chimica, cresterea animalelor, inginerie electronica si electrica.
  • Sare Gema – folosita pentru alimentatia noastra
  • Sare Brichetata – folosita in zootehnie
  • Sare Tablete– dedurizare a apei
  • Sare de baie
  • Sare de baie sulfoiodurata

Sarea de baie Praid, atunci cand este utilizata in forma ei naturala, pura, contine multe minerale si nutrienti care mentin pielea neteda, moale si supla. Dintre mineralele gasite in sarea de baie Praid mentionam : magneziu, potasiu, calciu, bromura si sodium. Acestea sunt usor de absorbit prin pori, purificand pielea la nivel molecular.

Sapunurile de sare de Praid – bucati de sare cristalizata, slefuite in forma de sapun – elimina toxinele din corp, actionand in acelasi timp ca un catalizator, ajutand glicerina sa fie mult mai usor absorbita de corp. Sapunul de sare de Praid este recomandat in special pentru pielea grasa, cu cosuri. De asemenea, este foarte eficient pentru tratarea celulitei, a bolilor de piele (exeme, ciuperci, sporiaza, alergii). Ajuta la reglarea naturala a pH-ului pielii, distruge bacteriile, face sa dispara mirosurile corpului, putand fi folosit in loc de aftershave.

Un sapun de sare de Praid costa doar 10 lei si ajunge timp de 3-5 luni. Poate fi achizitionat din magazinul online www.Shoporganic.ro.