Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Cosmetice Naturale

Uleiul de migdale si uleiul de cocos – uleiurile care fac minuni pentru piele si par

Uleiurile naturale hranesc, protejeaza si hidrateaza pielea si sunt mult mai eficiente decat majoritatea cosmeticelor de ingrijire vandute in supermarket-uri. Nu au efecte secundare, nu au conservanti chimici sau coloranti chimici si sunt obtinute doar din ingrediente naturale.

Printre cele mai populare si eficiente uleiuri cosmetice se numara uleiul de migdale si uleiul de cocos.

ULEIUL DE MIGDALE

Uleiul de migdale poate fi gasit sub doua forme: dulce sau amar, varianta dulce fiind mai raspandita. Este un ingredient esential pentru multe produse de infrumusetare, fiind folosit pentru a mentine sanatarea pielii sau a parului.

Intrebuintari ale uleiului de migdale

Ingrijirea pielii. Fiind bogat in vitamina A, B si E, in acizi oleic si linoleic, este un produs ideal pentru infrumusetarea pielii, dar si pentru tratarea unor boli de piele. Este un excelent hidratant, trateaza cearcanele, reduce ridurile, reduce sebuumul, reduce vergeturile si are si rol de protectie solara.

Poate fi aplicat direct pe ten si piele, prin masaj, pana cand se absoarbe. Sau poti adauga cateva picaturi de ulei de migdale in crema de fata sau crema de corp. De asemenea, uleiul de migdale poate fi incorporat in masti cosmetice naturale.

Masca antiacneica: amesteca 5-6 picaturi de ulei de migdale cu 1-2 linguri de suc de lamaie si aplica amestecul pe zona afectata. Lasa sa actioneze 15 min.

Masca de fata hidratanta : amesteca 5-6 picaturi de ulei de migdale cu putina faina de ovaz si aplica amestecul pe fata si gat. Lasa sa actioneze 15 min si indeparteaza cu apa calduta.

Ingrijirea parului. Pentru ca este bogat in vitamine si acizi grasi, uleiul de migdale ideal si pentru ingrijirea scalpului si a parului. Parul va capata un aspect mai stralucitor si mai sanatos. Reduce caderea parului si previne aparitia matretii.

Pentru ingrijirea parului, maseaza scalpul cu ulei de migdale, iar dupa masaj, inmoaie un prosop in apa fierbinte si infasoara parul cu el (asigura o mai buna absorbtie a uleiului).

Poti adauga cateva picaturi de ulei de migdale in samponul si balsamul de par obisnuit.

Se poate folosi si ca ingredient in masti de par. Amesteca un galbenus de ou cu o lingurita de ulei de migdale si una de ulei de ricin, plus 2 picaturi de ulei esential de arbore de ceai. Aplica masca pe par si pe scalp, masand insistent. Acopera parul cu o folie de plastic. Lasa sa actioneze 30 de min si spala parul cu un sampon natural.

Demachiere. Uleiul de migdale are o consistenta usoara si este mai putin gras in comparatie cu alte uleiuri. Acesta ajuta la deschiderea porilor si asigura indepartarea eficienta a machiajului. Se umezeste putin un disc demachiant apoi se pune ulei de migdale si se demachiaza intreaga fata. Se poate folosi si ca demachiant de ochi curata foarte bine chiar si rimelul rezistent la apa.

Recomandarea noastra:

Ulei din migdale dulci bio, presat la rece, Mayam

ULEIUL DE COCOS

Poate fi folosit cu succes pentru ingrijirea pielii sau a parului. Uleiul de cocos este multiutil, se poate folosi atat pentru piele, cat si pentru buze, ten sau scalp. Este potrivit si pentru pielea copiilor.

Intrebuintari ale uleiului de cocos

Ingrijirea pielii. Hidratarea pielii este principalul beneficiu al uleiului natural de cocos. Acesta poate fi folosit pe timp de iarna, cand frigul si atmosfera uscata pot afecta sanatatea pielii, dar si pe timp de vara, pentru hidratare si protectie. De asemenea, uleiul de cocos intarzie aparitia ridurilor, a vergeturilor, ajuta la tratarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv psoriazis, dermatite, eczeme si alte infectii ale pielii, vindeca acneea.

Se aplica direct pe ten si piele, prin masaj, pana cand se absoarbe. Poti adauga cateva picaturi de ulei de cocos in crema de fata sau in lotiunea de corp pe care o folosesti zilnic.

Adauga putin ulei de cocos in apa din cada si nu vei mai avea nevoie de crema de corp.

De asemenea, uleiul de cocos poate fi folosit ca ingredient in masti naturale. Iata 2 exemple de masti naturale cu ulei de cocos:

Masca de fata : amesteca o lingurita de miere cu o lingurita ulei de cocos si aplica amestecul pe fata. Lasa masca sa actioneze timp de 10 minute.

Exfoliant pentru corp: amesteca o lingura de zahar cu 3 linguri de ulei de cocos si maseaza-te pe corp. Vei elimina astfel celulele moarte si vei hidrata pielea.

Ingrijirea parului. Uleiul de cocos reface parul deteriorat, elimina matreata si confera stralucire firelor de par.

Pentru ingrijirea parului, maseaza scalpul cu ulei de cocos, iar dupa masaj, inmoaie un prosop in apa fierbinte si infasoara parul cu el. Lasa sa actioneze timp de 30 de minute.

Poti realiza si o masca de par pe baza de ulei de cocos. Amesteca 3 linguri de ulei de cocos, 1 lingurita de miere de albine, 1 lingurita de ulei de ricin si 3 picaturi de vitamina A. Aplica amestecul pe par si pe scalp. Maseaza bine scalpul si apoi infasoara-ti parul intr-un prosop. Lasa sa actioneze 30 de minute.

Recomandarea noastra:

Ulei de cocos bio, presat la rece, Mayam