Vopsea Henna – Pareri

Denumirea de „Vopseaua de par Henna”  se foloseste pentru vopseaua de par naturala care contine plante, printre care si Henna (Lawsonia inermis).  Henna este o planta care creste in anumite zone cu clima calda, precum India. De multe ori, orice tip de vopsea naturala este denumita popular henna, insa trebuie sa faci diferenta intre acestea. In compozitia vopselei trebuie sa se regaseasca Henna sau Lawsonia inermis.

Vopseaua de par Henna poate contine pe langa frunze uscate si macinate de Lawsonia inermis si flori de musetel, frunze de rozmarin, coaja de nuca, indigo (planta)…etc.

Henna roscat?  Henna blond?   Henna negru ?  

Henna este asadar o plantă , nu un produs chimic , sau o cerneală. Ca plantă naturală, coloreaza in tonuri de portocaliu -roșu. Asadar, cu henna ne putem vopsi parul doar in nuante de rosu. In comert exista si henna pentru par blond si negru, dar aceste culori sunt de fapt obtinute datorita altor plante din compozitia vopselei. De exemplu, planta indigo se foloseste in combinatie cu henna pentru nuantele de negru.

Henna neutru este o altă plantă – Cassia obovata -care poate deschide nuanta parului. Indigo este uneori numit henna neagră. Aceasta va colora parul in tonuri de negru.

Cât de multa henna avem nevoie pentru a ne vopsi parul?

Depinde de lungimea parului si de grosimea firului de par. În general, pentru parul lung pana la umăr este nevoie de aproximativ 100 de grame de pulbere, pentru parul mai lung (pana pe la mijlocul spatelui) de aproximativ 200-250 de grame, iar pentru parul lung pana la solduri de aproximativ 300-350 de grame. Cititi insa si instructiunile de pe ambalajul pudrei de henna sau vopselei cu henna pe care o cumparati.

Cum se aplica?

Henna se poate prezenta sub forma de pudra sau sub forma de pasta. In cazul in care folositi pudra de henna, amestecati cu apa calda pentru a forma pasta pe care o veti aplica pe par. Se poate utiliza chiar si ceai (de musetel, de exemplu). Puteți adăuga uleiuri hidratante, pe baza de plante, daca aveti parul uscat.

Se amesteca puberea de Henna cu putina apa fierbinte. Pentru a mari  efectul nutritiv asupra radacinii firului de par se poate adauga si un galbenus de ou si o lingura de ulei de masline.

Se amesteca bine pana cand rezulta pasta o uniforma.
Se aplica pasta in mod uniform de la radacina pana la varful firelor de par.
Se acopera capul si se lasa astfel timp de aproximativ 2 ore, apoi se clateste parul cu apa calduta fara sampon.

    Henna este o vopsea temporara?

Nu , henna nu este temporară . Este o vopsea de par permanenta . Singura modalitate de a scapa de nuanta  este de a lasa  parul sa creasca  sau a-l vopsi din nou.

Citeste aici si review-ul la vopseaua crema cu henna