Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Ingrijire personala

Beneficii Grapefruit

Grapefruitul face parte din familia de citrice si reprezinta o importanta sursa pentru sanatate. Indiferent de soi sau de culoare, grapefruitul contine vitamina A, vitamina C, vitamina B, potasiu, acid folic, calciu si fier. Aceste substante aduc beneficii atat  organismului  cat si  pielii si parului. In produsele pentru piele se foloseste mai ales uleiul de grapefruit, pe cand in produsele pentru par se foloseste extractul de seminte de grapefruit.

Beneficii pentru piele

Contine exfolianti naturali, care fac pielea fina si care pastreaza aspectul tanar. Fiind bogat in acid citric, tratamentul cu grapefruit are rolul de a elimina celulele moarte. Constituie un tonic excelent pentru ca activeaza circulatia si reinnoieste celulele pielii. Are proprietati astringente si ajuta la lupta contra tenului gras, congestionat si contra acneii. Uleiul  de grapefruit nu este numai un ulei purificator si cu proprietati de curatare, ci are totodata si capacitatea de a imbunatati starea spirituala prin aroma lui revigoranta .

Este un bun dezinfectant, calitate conferita de proprietatile antivirale si antimicrobiene, si un bun antiseptic.

Beneficii pentru par

Grapefruitul este indicat pentru pielea grasa a scalpului si pentru combaterea matretii.

Elementele nutritive gasite in extractul de seminte de grapefruit pot fi benefice pentru cei care au probleme cu caderea parului. Ajuta la cresterea parului, facandu-l moale si matasos si ii confera o stralucire aparte.

Deasemenea are proprietati antifungice si ajuta la combaterea infectiilor fungice ale scalpului.

Are efect tonic si aupra parului, tonifica foliculii pilosi si mentine parul sanatos si puternic.

Grapefruitul este un fruct minune in cosmetica de aceea trebuie inclus si in dieta pentru a avea un castig in plus nu numai pentru sanatatea organismului dar si a pielii. Multiplul rol pe care il indeplineste grapefruitul ii da aceasta pozitie importanta in familia citricelor si anume : dezinfectant, stimulent, antidepresiv, antiseptic si tonic.