Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Alimentatie

Care sunt beneficiile consumului de pepene verde pe timpul verii?

Vara este din nou prezenta si cu totii ne topim din cauza caldurii si umiditatii ridicate din atmosfera. Asa ca principalul obiectiv este sa ne racorim si sa ne hidratam pielea si organismul. O solutie ideala in acest sens este pepenele verde. Acesta poate fi consumat in diverse forme, poate fi taiat felii, cubulete sau poate fi mancat cu ajutorul unei lingurite. Pepenele verde contine 90% apa, mai putin de 10% zaharuri si o multime de vitamine.

 

Care sunt beneficiile consumului de pepene verde pe timpul verii?

  • Pepenele verde contine antioxidanti. Pepene verde este plin de antioxidanti, ce ajuta la lupta impotriva agentilor liberi si care previn inflamatiile. In plus, pepenele verde are cea mai mare concentratie de licopen ce poate fi gasita intr-un fruct.
  • Pepenele verde hidrateaza si mentine nivelul de apa din corp. Cu totii stim ca apa este esentiala vietii. Pepenele verde contine foarte multa apa si ofera o hidratare optima a organismului atunci cand afara sunt pestre 30 de grade.
  • Vitamina B6. O alta vitamina prezenta in componenta pepenelui verde este B6. Acest compus este utilizat de organism in mai multe moduri, inclusiv la fabricarea anumitor substante chimice din creier.
  • Pepenele verde contine potasiu. Consumul de pepene verde pe timpul verii ajuta si la mentinerea nivelului de potasiu. Acest compus poate ajuta la diminuarea crampelor musculare si la reglarea tensiunii arteriale. Mai exista si alte alimente cu continut ridicat de potasiu, cum ar fi castravetii, rosiile sau bananele.
  • Beta-caroten. Pepene verde are o concentrație mare de beta-caroten, un antioxidant care se regaseste in multe fructe si legume de culoare rosie sau portocalie. Beta-caroten ajuta la imbunatatirea vederii si la ameliorarea problemelor globului ocular.
  • Licopenul. Acest fruct delicios este, de asemenea si o sursa bogata de licopen, un antioxidant ce contribuie la ameliorarea problemelor de colesterol si ajuta la intarirea pereților vaselor de sânge, prevenind astfel afectiunile cardiace si accidentele vasculare.
  • Arginina si citrulina. Pepenele verde contine, de asemenea doua substante ce reduc riscul afectiunilor cardiace, si anume: arginina si citrulina. Acestea au rolul de a stimula sistemul imunitar si de a creste nivelul de energie din corp.