Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Cosmetice NaturaleReview-uri Cosmetice

(P) Review nuci de sapun bio bionya

Review nuci de sapun bio bionya achizitionate de pe ShopOrganic.ro

Auzisem de nucile de sapun, dar aveam o oarecare reticenta in privinta eficientei lor, pana cand o prietena mi-a spus ca le-a incercat si ca este foarte multumita de ele.

Dupa un search rapid pe Google, m-am hotarat sa cumpar nucile de sapun bio Sapindus Mukoross BIONYA.

Ce sunt nucile de sapun ?

Nucile de săpun sau nucile de spălat, Reetha sau Ritha în hindusă, sunt fructul unui copac ce crește la poalele munților Himalaya. Acest fruct conține saponina, substanță surfactantă ce are proprietatea de a spăla și curăța. În contact cu apa, nucile de săpun formează spumă, la fel cum o face și săpunul. Timp de sute de ani oamenii din India și din Nepal au folosit acest cadou oferit de natură pentru a spăla rufe și pentru a curăța aproape orice. De asemeni, nucile de săpun se folosesc și în medicina ayurvedică, saponinele având efect mucolitic.

Nucile de sapun BIONYA sunt ambalate intr-un sac din bumbac. In interiorul sacului se afla o punga din plastic cu nucile de sapun, precum si un mic saculet din panza, in care se pun cojile nucilor de sapun. De fapt, acest mic saculet se introduce in cuva masinii de spalat. Conform instructiunilor, am ales 6-8 coji de nuci de sapun pe care le-am introdus in saculet.

Saptamana trecuta am spalat 2 ture de rufe cu aceleasi nuci de sapun. Dupa prima tura, am scos saculetul si l-am lasat la uscat cu tot cu nucile de sapun din interior, apoi peste 5-6 ore, am mai bagat o tura de rufe la spalat, folosind acelasi saculet cu nuci.

Am folosit programul de 30 de minute, la o temperatura scazute de 30°C. In prima tura, am pus niste haine colorate, care nu erau foarte murdare (erau purtate de 2-3 ori) si in tura a doua niste prosoape de baie.

Au iesit curate, fara pete sau urme de la nucile de sapun. In privinta eficientei, nu am observat nicio diferenta intre detergentul obisnuit si nucile de sapun. Nucile de sapun nu au parfum, asa ca rufele au mirosit a proaspat, curat.

Experiment

Zilele trecute, am decis sa fac un experiment. Am murdarit un tricou cu ceai de fructe si cafea. L-am lasat la uscat 15 minute si apoi l-am bagat in masina de spalat.

Am folosit tot programul rapid, de 30 de minute. Rezultatul? Nicio urma de pete de cafea si ceai.

Concluzia?

Va recomand sa incercati cu incredere nucile de sapun. Nu numai pentru ca lasa rufele curate, ci si pentru ca sunt o alternativa excelenta la detergentul obisnuit. Stiti prea bine ca detergentii conventionali contin fosfati, fenoli, EDTA, SLS, amoniu, inalbitori optici, OMG-uri etc., care pot provoca alergii si care polueaza mediul inconjurator. Nucile de sapun, in schimb, sunt 100% naturale, complet biodegradabile si hipoalergenice. In plus, sunt si o alternativa economica, o punga de 500g fiind suficienta pentru a spala timp de 1 an de zile rufele unei familii cu 4 membri, cate 2-3 spalari pe saptamana. Puteti refolosi un saculet cu nuci de sapun de 3 ori la temperaturi de 40°C, de 2 ori la 60°C si o singura data la 90°C. Cu cat temperatura este mai ridicata, cu atat saponina se elibereaza mai usor.