Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Cosmetice BioRetete cosmetice bio

Glicerina vegetala – Hidratare de exceptie

Glicerina vegetala se foloseste adesea in industria cosmetica, deoarece este un remediu natural pentru pielea uscata si parul uscat.

Glicerina vegetala – la ce se foloseste?

Glicerina vegetala, denumita si glicerol, este un carbohidrat obtinut din soia si din uleiul de cocos sau palmier. Are aspectul unui lichid transparent, inodor si non-toxic. Este utilizata ca ingredient in prepararea produselor de infrumusetare pentru ten si par (creme, masti) si produselor cosmetice de ingrijire corporala (gel de dus, sapun).

Glicerina vegetala este folosita si pentru pastrarea umiditatii alimentelor, in amestecarea ingredientelor pe baza de ulei si apa si la indulcirea alimentelor.

Glicerina vegetala – beneficii pentru piele

Glicerina vegetala – unul dintre cele mai bune produse naturale de hidratare si catifelare a pielii.

Cum contribuie glicerina vegetala la hidratarea pielii? Fiind un bun umectant, glicerina vegetala lucreaza eficient pentru a hidrata pielea prin „sigilarea” si mentinerea apei in stratul exterior al pielii. De asemenea, aceasta absoarbe apa din straturile profunde ale pielii si o aduce in straturile superficiale.

Fiind un emolient foarte eficient, glicerina vegetala indeplineste 3 functii esentiale:

  • Pastreaza apa in straturile superficiale ale pielii, prevenind deshidratarea;
  • Acopera deficitul cutanat de lipide;
  • Intareste functia de bariera a pielii, pastrand apa in piele.

Pentru ten, glicerina vegetala aduce cateva beneficii extrem de importante.

  • Efect anti-imbatranire – excelent hidratant, stimuleaza metabolismul si schimburile celulare epidermice. Glicerina vegetala este hipoalergenica, adica este ideala pentru toate tipurile de ten.
  • Lupta impotriva acneei – actiunea antibacteriana naturala a glicerinei vegetale previne si vindeca acneea fara contraindicatii.

Glicerina vegetala – beneficii pentru par

La fel ca si pentru piele, glicerina vegetala este solutia perfecta pentru hidratarea si hranirea firului de par si a scalpului. Indiferent de tipul si de lungimea firelor de par,  glicerina vegetala aduce urmatoarele beneficii parului tau:

  • Descurca si hidrateaza firele de par;
  • Trateaza caderea parului si impiedica despicarea la varfuri;
  • Stimuleaza cresterea parului;
  • Imbunatateste rezistenta parului.

Mod de utilizare

Glicerina vegetala nu se aplica direct pe piele, ci se foloseste ca ingredient principal in lotiuni, creme si balsamuri pentru fata si par.

Glicerina este cel mai bine combinata cu alte emoliente, cum ar fi uleiuri si lipide, care imbunatatesc senzatia de  crema hidratanta si usureaza aplicarea.

Atentie! In combinatie cu uleiurile minerale, ceara sau vaselina, glicerina vegetala creaza o bariera impotriva pierderilor de apa, dar poate infunda porii.

 

#glicerina beneficii #glicerina vegetala #glicerina pentru par  #glicerina pentru ten #utilizari glicerina