Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Cosmetice BioProtectia Mediului

BIO – alegerea potrivita pentru mine si pentru mediul inconjurator

Exista mii de companii mari si mici, care produc si comercializeaza cosmetice, produse de ingrijire si curatenie. Cele mai multe folosesc produse chimice nocive, in special parabeni (utilizati pentru conservare), SLS si SLES (detergenti) si DEA, TEA si MEA. Ingrijorarea nr.1 este ca aceste substante nocive nu numai ca prezinta riscuri pentru sanatatea umana, ci afecteaza, de asemenea, mediul inconjurator, fie atunci cand sunt eliminate/folosite, fie in timpul fabricarii lor.

Sunt aceste ingrijorari reale?

M-am intrebat si eu, asa cum cel mai probabil si voi. Cu siguranta! Impactul pe care aceste substante chimice le au asupra corpului tau si asupra mediului inconjurator este mare si se acumuleaza in timp; efectele nu se vad imediat, de cele mai multe ori, si acesta este printre principalele motive pentru care  le ignoram.

Care este solutia?

O abordare sanatoasa, naturala, altruista, ar putea duce la minimizarea expunerii la substante chimice cu potential daunator, alegand ingrediente pe baza de plante, produse ecologice, cu ingrediente care nu ne afecteaza nici pe noi, nici mediul inconjurator. Bineinteles, acest lucru este valabil si pentru alimentatia si stilul nostru de viata.

Nu te mai otravi!  Fa chiar acum primul  pas spre o viata mai sanatoasa!

Un proverb amerindian pune punctul pe „i” :

Doar atunci când ultimul copac va fi fost doborât,

Doar atunci când ultimul râu va fi fost otrăvit,

Doar atunci când ultimul pește va fi fost prins…

Atunci și doar atunci vă veţi da seama că banii nu pot fi mâncați.

Informeaza-te, verifica ambalajul produselor!

Atunci cand vrei sa achizitionezi produse cosmetice, ambalajul este cea mai valoroasa sursa de informatii. Ar trebui sa contina: o lista completa de ingrediente, instructiuni de utilizare, data expirarii, avertizari privind reactiile alergice, sfaturi utile si daca ambalajul poate fi reciclat. Pe ambalaj, pot aparea o multime de logo-uri, care indica ca produsul nu a fost testat pe animale, ca este vegan sau organic, etc.

Avantajele folosirii ingredientelor bio si naturale in produsele cosmetice  

„Natural”, „Bio” sau „organic” sunt cuvinte care devin din ce in ce mai importante in viata noastra de zi cu zi. Folosirea ingredientelor naturale si organice prezinta foarte multe avantaje, atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru mediul inconjurator.

  • Nutrientii ingredientelor bio sunt asimilati mult mai usor de corp si nu au impact nociv.
  • Cosmeticele bio nu irita pielea si se potrivesc mai tuturor tipurilor de piele. Atentie, este posibil sa existe iritatii la unele ingrediente naturale, precum scortisoara.
  • In general, diferenta de pret dintre un produs cu ingrediente chimice si un produs pe baza de ingrediente organice nu este foarte mare. Chiar daca alegi sa platesti mai mult, se merita. Sanatatea ta si a mediului inconjurator este cel mai important lucru.
  • Pentru a se asigura ca sunt sigure, unele cosmetice conventionale sunt testate pe animale. Nu este si cazul cosmeticelor bio.
  • Sunt eficiente pentru piele si par. Ma mira cum unii oameni nu au incredere in eficienta cosmeticelor bio, dar au incredere in avantajele unei masti home-made din fructe sau legume. Sau, unii cred ca aceste cosmetice bio nu au destula putere pentru a stopa anumite probleme ale pielii, precum ridurile. Acestora tin sa le reamintesc ca imbatranirea este un proces natural, normal. Si chiar daca le diminuam dezvoltarea, ele tot o sa apara intr-un final. 😉