Cosmeticele bio sunt mai eficiente decat cele obisnuite ?

Cosmeticele bio au intrat in viata noastra de 10 ani.  Multi ani de cercetare si dezvoltare au fost necesare pentru a imbunatati texturi si arome.  Multe persoane se intreaba daca aceste cosmetice bio sunt mai eficiente sau mai putin eficiente decat cele conventionale.

In produsele cosmetice conventionale, baza extractelor este formata uneori din uleiuri vegetale dar in special din uleiurile minerale (parafina –  liquidum paraffinum sau vaselina – petrolatum), siliconi, care in afara faptului ca sufera un proces de transformare poluand mediul, sunt inerte si nu au niciun interes pentru piele. Organizatia Mondiala de Sanatate a mai aratat ca uleiurile minerale continute de cosmeticele conventionale pot fi stocate in organism si distruge ficatul precum si cauza inflamatii la nivelul inimii! Aceste rezultate ar trebui sa impinga deja consumatorii departe de aceste produse.

Cosmeticele bio (organice) cultiva o abordare diferita. Originea naturala si utilizarea uleiurilor vegetale (ulei de avocado, ulei de argan, unt de shea, ulei de jojoba) optimizeaza actiunea ingredientilor activi. Structura lipidelor continute de uleiurile vegetale este foarte apropiata de structura epidermei permitand astfel o asimilare mai rapida.

Cantitatea substantelor active folosite in substantele cosmetice conventionale se ridica pana la 5 %, pe cand in cosmeticele bio substantele active se ragasesc in procente de pana la 70%.

Evident, exista inca multe de descoperit si de dezvoltat in cosmetica bio. Unele texturi si arome sunt dificil de imitat, dar timpul si expertiza specialistilor este in favoarea noastra!