Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Protectia MediuluiViata sanatoasa

Ce poti face pentru a contribui la un mediu mai curat?

“Nu te indoi niciodata ca un grup mic de oameni care gandesc si sunt dedicati pot schimba lumea. Adevarul e ca e singurul lucru ce a salvat lumea pana acum.” – Margaret Mead, antropolog

“Nu vom salva tot ce ne-ar placea sa salvam, dar vom salva mai mult decat daca n-am fi incercat deloc. “– Sir Peter Scott

Avand aceste doua citate in minte, sper sa te motivezi sa actionezi chiar acum pentru a contribui la un mediu mai curat. Mai ales ca se pot face atat de multe, cu atat de putin efort!

7 lucruri pe care le poti face ca sa protejezi mediul inconjurator:

1) Opteaza pentru mijloace de transport ecologice (bicicleta, trotineta electrica, mersul pe jos) in locul masinii personale sau a autobuzului.

2) Foloseste sacosi reutilizabile la cumparaturi, pentru a nu mai polua mediul cu plastic. De preferat, sa ai mereu in geanta o sacosa mare din bumbac, in.

3) Prioritizeaza produsele la vrac / cantitate mare si ambalajele reutilizabile.

4) Planteaza copaci in curtea casei, pe trotuarul din fata portii, in fata blocului.

5) Strange gunoaiele pe care le gasesti cand mergi la padure, la iarba verde.

6) Recicleaza prin separarea gunoiului in categorii: sticle de plastic, sticle din sticla, conserve, hartie, carton. Daca nu ai containere de reciclare in apropiere, contacteaza firmele de reciclare, pentru a veni sa ridice ceea ce ai strans.

7) Cand e posibil, imprumuta carti de la biblioteca, in loc sa le cumperi. Se estimeaza ca dintr-un copac se fac 942 de carti. Poate parea mult, dar avand in vedere cate carti, caiete, ambalaje si alte produse din hartie se vand anual la noi in tara si in intreaga lumea si cata energie si apa se consuma pentru asta, e clar ca imprumutarea cartilor si reciclarea hartiei contribuie la un mediu inconjurator mai curat si sanatos.