Pe 16 septembrie 2022, la Kaufland schimbi Pet-ul cu Biletul!

Saptamana Europeana a Mobilitatii va fi sarbatorita si in Romania printr-o campanie inedita desfasurata in toata tara. Vineri, 16 septembrie 2022, cetatenii din peste 65 de orase vor putea calatori gratuit cu mijloacelele de transport in comun in schimbul a 5 deseuri reciclabile.

Campania „Schimba Pet-ul cu Biletul” este initiata si sustinuta de catre Asociatia ACT for Tomorrow si Kaufland Romania, in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Prin aceasta campanie se incearca popularizarea si incurajarea colectarii separate a deseurilor, dar si  accesibilizarea transportul public in comun.

Campania se desfasoara pe 16 septembrie, in intervalul 09:00-17:00, in 134 de magazine Kaufland Romania.

Pentru a beneficia de biletele de transport in comun, cetatenii sunt incurajati sa vina cu 5 PET-uri/doze/sticle la unul din magazinele Kaufland, si sa le introduca in automatele de colectare din parcarile si din interiorul magazinelor. Pe baza cuponului eliberat de aceste automate, vor primi biletul de autobuz pentru doua calatorii de la voluntarii prezenti la fiecare punct de colectare.

Lista completa a magazinelor participante poate fi consultata aici: https://despre.kaufland.ro/content/dam/kaufland/website/corporate/ro_RO/download/document/Lista%20magazine%20KL_Schimba%20PET-ul%20cu%20Biletul%20national_.pdf

Atentie! Deseurile acceptate sunt PET-urile, dozele de aluminiu si sticlele.

Campania „Schimba PET-ul cu biletul” s-a bucurat in ultimii 2 ani de un real succes in randul locuitorilor din Constanta, Craiova, Iasi, Timisoara, Buzau, Galati, Sibiu, Oradea si Baia Mare, peste 6.700 de persoane participand la campanie.

Acestia au colectat peste 3.300 kg deseuri, oferind un raspuns pozitiv si contribuind la dezvoltarea unor orase mai curate, prin implicare si responsabilitate.

In 2021, Campania Schimba PET-ul cu biletul a castigat locul I, la categoria mediu, in cadrul Romanian PR Awards, cea mai importanta competitie de PR din Romania.

Romania-schimba-PETul-cu-biletul-2-e1662977002627