Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Cosmetice Bio

In cautarea celor mai bune cosmetice bio

Atunci cand vrei sa iti imbunatatesti stilul tau de viata si sa cumperi cosmetice bio, 100% naturale, sunt unele lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stii.

Iata cateva sugestii pentru a te ajuta in alegerea cosmeticelor  bio:

  1. Atentie ! exista o diferenta intre natural si bio. Cosmeticele 100 % naturale au in componenta ingredienti derivati din plante, minerale sau alge marine, fara adaosuri chimice, al coror mediu de crestere insa nu a fost monitorizat. In schimb, cosmeticele bio sunt produse fara adaosuri chimice, realizate pe baza de plante crescute intr-un mod cat se poate de natural: fara pesticide, fertilizatori, radiatii sau organisme modificate genetic.
  2. Verificati procentul de ingrediente bio. Nu are rost sa dati aceeasi bani sau chiar mai mult pe un produs cu 10 % ingrediente bio in loc sa luati unul cu 80 % – 100% ingrediente organice (bio).
  3. Pune intrebari despre produs. Un produs cosmetic cu extract bio nu inseamna neaparat ca si restul ingredientelor sunt naturale sau bio. Intreaba daca produsul finit este certificat bio sau doar unele ingrediente.
  4. Cautati expresii de genul:

„Contine ingrediente organice”
„Fabricat cu ingrediente netoxice”
„100 % natural”
„Earth-friendly”
” Testat Dermatologic / non-iritant”

” Nu sunt testate pe animale”

” Fara parabeni”

” Fara coloranti artificiali”

„Certificat Ecocert/Cosmebio”