Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Cosmetice Naturale

Uleiul de tamaie – de la sacru la profan

Folosit in riturile religioase din Orientul Mijlociu de secole, uleiul de tamaie are proprietati regeneratoare si il puteti face cu usurinta un aliat al frumusetii dumneavoastra.

Uleiul de tamaie esential volatil este extras din răşina copacului Boswellia carteri si are un miros dulce, lemnos, balsamic si iute. Inca din antichitate a fost folosit in masti de intinerire a pielii impreuna cu mirul.

Este un ulei recomandat pentru pielea uscata, imbatranita dar si impotriva ridurilor, pentru proprietatile sale de stimulare si regenerare a celulelor.

Pentru regenerarea tenului, puteti sa va faceti o masca de fata cu : o lingura de ulei de masline, o lingura de miere, 2 picaturi de ulei de galbenele si o picatura de ulei esential de tamaie. Uleiul de tamaie incetineste aparitia ridurilor si ajuta la atenuarea celor existente.

Cateva dintre proprietatile recunoscute ale uleiului de tamaie :

–        cicatrizant
–        regenerator
–        stimulant al sistemului imunitar
–        antidepresiv.

Uleiul esential de tamaie are proprietati relaxante si poate fi folosit pentru meditatie. Se spune ca ajuta la calmarea anxietatii, a starilor depresive si la atingerea unui sentiment de pace interioara.

Folosit in aromoterapie are efectele urmatoare :

–        calmeaza, relaxeaza
–        recomandat in cazurile de insomnie
–        decongestionant nazal.

Il puteti folosi si in masaj pentru calmarea afectiunilor cailor respiratorii, impotriva astmului si tusei. In acest caz este nevoie de 5 picaturi la 10 ml de ulei vegetal.