Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Ingrijire personala

Uleiul de oregano – un remediu naturist eficient pentru infectii

Folosim oregano ca si condiment adesea, insa nu stiu cati dintre voi cunosc multiplele efecte benefice ale acestei plante.

Hippocrate, parintele medicinei, utiliza uleiul de oregano pentru a trata si vindeca bolile digestive si respiratorii.

Medicina naturista moderna a redescoperit efectele benefice ale acestei plante, supranumita „antibiotic natural”.

Uleiul de oregano amelioreaza si vindeca infectii respiratorii (bronsita, sinuzita, amigdalita), infectii intestinale (Montezuma, intoxicatie alimentara, gastroenterita), infectii ale tractului urinar (cistite), infectii ale pielii.

Proprietati Ulei de Oregano

Uleiul de oregano contine carvacrol, in special, cunoscut pentru proprietatile sale anti-infectioase cu spectru larg. Carvacrolul este un agent antiviral, antifungic, compus antibacterian si antiseptic fenolic foarte eficient. Un numar mare de studii in vitro au aratat ca uleiul de oregano si carvacrol distrug o gama larga de bacterii si ciuperci.

Peste 30 de studii stiintifice demonstreaza proprietatile antimicrobiene ale uleiului de oregano. Studiile stiintifice realizate au descoperit, printre altele, ca:

  • In vitro, din 25 de tulpini bacteriene studiate, uleiul de oregano a inhibat 19 ;

    • In vitro, carvacrolul exercita proprietati antifungice impotriva Candida albicans si candidozei orale induse experimental la sobolani imunocompromisi, sugerand ca acesta poate fi un tratament eficient al candidozei orale;

    • La soareci, uleiul de oregano lupta mai eficient impotriva infectiei cu Staphylococcus Aureus fata de un antibiotic.

    • O doza relativ mica de ulei de oregano s-a demonstrat a fi mai eficienta impotriva bacteriilor stafilococice decat antibiotice precum penicilina, streptomicina sau vancomicina, demonstrand ca acesta ar putea fi un tratament eficient impotriva infectiilor bacteriene rezistente la antibiotice.

Cat costa si de unde poate fi achizitionat

Oregano este disponibil sub forma de ulei si sub forma de capsule.

Uleiul de oregano poate fi achizitionat din farmacii, plafare sau din magazinele online de produse naturiste. Din magazinul online Sanavita.ro, uleiul de Oregano poate fi achizitionat cu 76,12 Lei, iar Uleiul Esential de Oregano 30 cps costa 25 de lei.