Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Ingrijire personala

(P) Protejeaza-ti pielea pe timp de vara

Uneori, razele solare ultraviolete pot provoca daune pielii in doar 15 minute. Expunerea prelungita la razele solare si efectele nocive ale acestora pot duce la dezvoltarea diverselor forme de cancer de piele. Din fericire, exista intotdeauna solutii de prevenire. Soarele nu este insa singurul inamic al pielii – aparatele de bronzat, fumatul sau un regim alimentar nesanatos pot avea , de asemenea, un efect negativ asupra pielii.

 Cum sa ne protejam pielea pe timp de vara?

  • Evita momentele fierbinti ale zilei. Daca esti in vacanta la mare cu familia sau prietenii, evita sa iesi la plaja intre 10 dimineata si 2 dupa-amiaza. In acest moment al zilei soarele arde cel mai intens si exista sanse mari sa te alegi cu arsuri de piele si alte efecte neplacute, dureri de cap sau insolatii. Daca trebuie neparat sa iesi la soare in acest interval orar, stai la umbra sub o umprela sau un copac.
  • Foloseste lotiuni si creme de protectie solara. Orice produs de protectie solara au indicat factorul de protectie solara sau SPF. Acesta indica eficienta cremei sau lotiunii respective impotriva razelor ultraviolete. Este recomandata folosirea unui produs cu un SPF de cel putin 30. Foloseste produsele de protectie solara chiar si in zilele racoroase de vara sau cand cerul este innourat.
  • Protejeaza-i pe cei mici. Bebelusii mai mici de 6 luni nu ar trebui sa foloseasca produse de protectie solara, ci trebuie protejati prin imbracaminte adecvata. Stai impreuna cu cel mic in zone umbrite, care ofera o protectie naturala impotriva razelor solare. Copii mai mari de 6 luni pot insa folosi aceste produse in mod frecvent.
  • Evita folosirea aparatelor de bronzat. Aparatele de bronzat folosesc raze UVA si UVB, care sunt daunatoare pentru piele si cresc riscul de cancer, inclusiv melanom – forma mortala de cancer de piele. De asemenea, u exista nici o dovada a faptului ca aparatele de bronzat ar reduce riscul producerii arsurilor de piele. In plus, folosirea regulata a aparatelor de bronzat creste sansele dezvoltarii cataractei.
  • Consulta medicul dermatolog. Controleaza periodic pielea pentru a observa aparitia negilor, a pistruilor sau a petelor. Acorda atentie oricarei modificari in culoarea sau textura pielii, mai ales in locurile mai putin vizibile. De asemeni, apeleaza in mod regulat la medicul dermatolog pentru consultatii.

Cauti un solar in Bucuresti? Salonul de bronzat BeautyPlay este dotat cu aparate ultraperformante si personal profesionist.

Poti avea o piele frumoasa si bronzata pe tot timpul anului!

Salonul Beauty Play este situat in Bucuresti, sector 3, str. Campia Libertatii nr. 39A.

Vino si rasfata-te alaturi de noi!