Cele mai bune remedii naturale pentru tenul uscat

Tenul uscat poate fi un rezultat al mai multor factori. De obicei, tenul devine uscata in lunile reci de iarna, atunci cand exista umiditate mai mica. Alte cauze includ expunerea la soare in exces, deficiente de vitamine, abuzul de sapunuri dure si lipsa de hidratare.

4 remedii naturale pentru ten uscat:

  1. Ulei de masline

Orice ulei vegetal poate fi folosit pentru a preveni in conditii de siguranta pielea uscata. Uleiurile vegetale sunt eficiente, sigure si ieftine. Un ulei natural minunat pentru hidratarea tenului uscat este uleiul de masline extra-virgin, care functioneaza ca o lotiune de curatare naturala si crema hidratanta. Acesta face minuni pe maini si coate, si calmeaza si mancarimi ale pielii.

  1. Indulciti pielea cu miere

Datand de 1000 de ani, mierea este un remediu ce si-a dovedit eficienta pentru pielea uscata si buzele crapate sau fisurate.

  1. « Mascheaza-te in Avocado »

Incercati o masca de avocado pentru a linisti natural pielea uscata.

  1. Tratati-va tenul din interior spre exterior

Pastrarea hidratarii cu apa din abundenta este un start bun pentru atenuarea pielii uscate. 8-10 pahare de apa pe zi ar trebui sa isi spuna cuvantul.

Dieta poate juca, de asemenea, un rol important in aspectul si starea pielii tale. In mod ideal, vrei o dieta bogata in acizi grasi esentiali, vitamina C, magneziu si beta-caroten. Consumand somon si alti pesti grasi, plus ciocolata neagra, portocale si morcovi poti ajuta la tratarea tenului uscat.