Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Ingrijire personala

Beneficii ghimbir pentru ten

Ghimbirul este o planta originara din Asia de Sud si a fost folosit ca un aliment-medicament in culturile asiatice de mii de ani. In prezent ghimbirul este un ingredient de neinlocuit atat in domeniul sanatatii cat si al cosmeticii.

Are proprietati antioxidante si anti-imbatranire substantiale ce inhiba radicalii liberi ce cauzeaza deteriorarea pielii si procesul de imbatrqnire.

Acestea impreuna cu proprietatile sale astringente duc la o combinatie perfecta ce reprezinta o arma valoroasa in lupta contra acneii.

Produsele cosmetice ce contin ghimbir te ajuta sa ai o piele fina, catifelata si hidratata. Fiind bogat in vitamina E, ghimbirul hraneste si intretine pielea tanara.

Fiind bogat in magneziu, fosfor si acizi aminati ajuta la revitalizarea celulelor pielii si deasemenea realizeaza un peeling delicat perfect pentru un ten sensibil.

Imbunatateste tonul pielii, uniformizandu-l, deschide la culoare petele de imbatranire.

Ghimbirul are un usor efect de incalzire a pielii, intensifica circulatia sangvina, accelerand eliminarea toxinelor.

Cu un efect tonifiant, celulele se regenereaza, ridurile sunt atenuate Este un lifting natural ce confera un ten luminos.

Are vallinoide in componenta, jucand un rol important in prevenirea cancerului de piele.

Ajuta la combaterea stresului, ajuta la relaxare, detensionare. De indata ce intra in contact cu pielea, moleculele aromatice de ghimbir sunt trimise direct creierului, multumita receptorilor senzoriali localizati in cavitatea nazala.

Ghimbirul beneficiaza de o reputatie foarte buna si are proprietati antioxidante, proprietati carora se datoreaza stralucirea atat de caracteristica frumusetii asiatice. Cu cei o suta de componenti, planta a devenit un fel de panaceu cosmetic.