Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Ingrijire personala

Beneficii Aloe Vera

Aloe Vera este o planta unica, planta cu cel mai mare succes in ameliorarea problemelor pielii. Aceasta contine aproape 20 de aminoacizi si minerale, precum calciu, magneziu si sodiu, în cantitati suficiente – enzime, vitamine, polizaharide, azot si alte componente, care o fac o planta de infrumusetare miraculoasa.

Avand un continut foarte ridicat de apa, de aproape 96%, aceasta ocupa un rol foarte important in hidratarea pielii, redandu-i umiditatea necesara. De aceea Aloe Vera este benefica pentru pielea crapata si uscata facand-o normala si stralucitoare.

Aloe Vera creste activitatea fibroblastelor în tesuturi, astfel încat fibroblastele produc mai mult colagen si fibre de elastina, astfel reducand procesul de ridare, pielea isi pastreaza elasticitatea, in consecinta se incetineste considerabil procesul de imbatranire. Hraneste pielea si tesuturile organismului cu nutrienti, cum ar fi vitamina E si C.

Aloe Vera actioneaza ca o bariera naturala si protejeaza pielea de toxine periculoase. Are un Ph apropiat de cel al pielii corpului.

Produsele cu Aloe Vera contin cele mai mari concentratii de agent de vindecare, care este benefic pentru piele. Este un excelent cicatrizant.

Proprietatile antibacteriene ajuta la tratarea acneei si la prevenirea recidivelor. In plus, planta are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator.

Este folosit ca agent de racire, aceasta elibereaza caldura la nivelul pielii ajutand in tratarea arsurilor solare.

Este binecunoscut pentru redarea stralucirii pielii. Ajuta la stralucirea pielii prin indepartarea celulelor moarte si prin  întinerirea celulelor pielii. Pielea devine mai catifelata, intinereste, iar micro-organismele nu mai au niciun efect nociv asupra epidermei.

Diminueaza considerabil aspectul dat de petele intunecate de pe fata si reduce intensitatea de pigmentare, conferind luminozitate tenului. Reduce deasemenea roseata pielii în mod eficient.

Una dintre cele mai mari realizari in domeniul cosmeticii este utilizarea de produse pe baza de plante. Plantele au proprietati mistice ce le fac potrivite pentru ingrijirea pielii. Una dintre cele mai binecuvantate plante cu proprietati curative este Aloe Vera. Cu atat de multe beneficii pentru sanatatea pielii, Aloe Vera a castigat pe buna dreptate titlul de „planta minune”.