Sarea de baie, relaxare si aromaterapie
Piele moale, catifelata, relaxare, sanatate si mai ales adio stres, toate acestea sunt beneficiile unei bai cu sare. E un rasfat la pret accesibil, pe care ar trebui sa il incerci mai des, in special datorita faptului ca ai numai de castigat. Sarea de baie regleaza anumite functii ale unor organe si ajuta la vindecarea unor afectiuni.
A te relaxa inseamna a-ti elibera mintea de stres, orice activitate care are acest rezultat te poate ajuta sa te calmezi si sa te linistesti. Caldura relaxeaza muschii, iar o baie impreuna cu o sare relaxanta te poate ajuta in acest sens.
Sarea de baie poate fi de multe feluri: spumanta, parfumata, sulfo-iodurata, cu plante medicinale, efervescenta, cu microhidrina, colorata, etc.
Atunci cand ti-ai planuit o baie relaxanta, cu sare, rezerva-ti o jumatate de ora, ca sa nu te grabesti. Pur si simplu sa te cufunzi in cada si sa devii moale precum un burete care absoarbe ingredientele ce plutesc in apa. Apa si caldura degajata de ea, faptul ca esti intr-un spatiu intim unde grijile nu au ce cauta si sarea te vor destinde, iar corpul va scapa de tensiune. Meditatia in apa cu sare s-a dovedit a fi mereu o ‘oaza’ in programul incarcat al unei zile.
Sarea de baie spumanta sulfoiodurata, contine sare naturala macinata, cu aditivi de sulf si saruri de iod, agent de spumare, cu efect analgezic, miorelaxant, vasodilatator, hipotensiv, sedativ si emolient.Sare de baie spumanta cu plante medicinale, contine sare naturala macinata, uleiuri volatile naturale de salvie, cimbru, lavanda si extracte de castan si coada-calului. Prin folosirea acestui tip de sare vei obtine o baie relaxanta, recomandata in reumatisme, stari de anxietate.
Pentru un efect si mai intens, sarea se poate combina si cu alte ingrediente cu efect calmant si hidratant, precum untul de cacao, laptele praf sau uleiurile esentiale.
O baie sanatoasa
Mai intai pui sarea in cada, circa 100-120 de grame sau mai putin si apoi lasi apa sa curga puternic. Jetul de apa va ajuta la formarea spumei (daca e sare spumanta). Pentru mai multa spuma apa se poate agita si cu mana. Pentru ca plantele reprezinta puterea naturii si cand faci baie ar trebui sa le utilizezi. In comert exista sare de baie cu plante medicinale, care actioneaza terapeutic. Ea ajuta in cazul afectiunilor reumatice articulare (tendinite, miozite, etc), cronice inflamatorii, degenerative (artroze, spondiloze), tulburarilor circulatorii periferice, afectiunilor sistemului nervos periferic, depresiei, stresului, problemelor de somn, etc. Sarea de baie infrumuseteaza si epiderma, ajuta la detoxifiere si iti incarca bateriile.
Plantele recomandate in combinatiile cu sarea sunt: lavanda pentru calmare, menta impotriva durerilor de cap, pin sau brad pentru relaxare, lamaie pentru concentrare, eucalipt pentru un tonus mai bun si clasicul trandafir. Pe langa sarea de baie cu plante medicinale poti adauga, ca sa potentezi efectul baii, uleiuri volatile de lavanda, menta, brad, salvie, eucalipt, trandafir, cimbru, etc. Sarea de baie nu este indicata daca ai o afectiune cardiovasculara (ischemica), hipertensiune, probleme dermatologice, leziuni cutanate, insuficienta cardiaca, afectiuni de natura varicoasa mai grava sau boli infecto-contagioase (precum varicela). Orice sare de baie trebuie sa fie un produs testat si avizat.
Efectele sarii de baie in functie de arome:
- Sarea de baie cu aroma de lamaie ajuta foarte bine la concentrare.
- Mirosul de trandafiri si de menta au efect calmant, linistitor, calmeaza digestia si durerile de cap. Aceste arome au rol de stimulator vascular si ne protejeaza de micro-organisme patogene.
- O baie calda in care ai pus sare de baie cu miros de lavanda inlatura oboseala. Aceasta are efect de relaxare, alunga insomniile si elibereaza caile respiratorii.
- Despre aroma de rozmarin se spune ca relaxeaza mintea si imbunatateste memoria.
- Mirosul de conifere este relaxant pentru sistemul nervos si este un tonifiant respirator.
- Nucsoara este un condiment cunoscut, cu aroma exotica, tonifianta, un ingredient nelipsit din amestecurile afrodisiace.
Cea mai buna si mai eficienta aromoterapie este insa relaxarea in doi!