Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Ingrijire personala

Pasta de dinti bio sau pasta obisnuita?

Care este mai eficienta, pasta de dinti bio sau pasta de dinti obisnuita? Pastele de dinti conventionale, pe care le gasim in comert, sunt eficiente in eliminarea bacteriilor, dar contin multe substante chimice nerecomandabile. Ce este de facut in acest caz? Putem sa folosim o pasta de dinti bio si sa ne bucuram de acelasi zambet stralucitor?

Din ce in ce mai multi consumatori din Romania cumpara alimente si produse de ingrijire ecologice, obtinute prin procese naturale. Alimentele ecologice si produsele ecologice de ingrijire sunt mult mai sanatoase si mai bune pentru organism decat produsele conventionale. Printre numeroasele produse ecologice de ingrijire personala disponibile pe piata regasim si pasta de dinti bio.

Care este diferenta dintre pasta de dinti bio si pasta de dinti normala?

Unii oameni cred ca pasta de dinti bio nu curata dintii la fel de bine ca o pasta de dinti obisnuita. Contrar credintelor generale, o multime de paste bio de dinti ofera aceleasi beneficii de curatare ca si pastele obisnuite, dar fara aditivi, chimicale si impuritati.

Actul fizic de periere al dintilor asigura in mare parte curatarea dintilor. Periuta ta de dinti este cea care elimina particulele de alimente ramase intre dintii si ar face acest lucru chiar daca te-ai spala doar cu apa. Pasta de dinti este necesara strict pentru eliminarea bacteriilor.

Bacteriile din gura noastra sunt cele care cauzeaza halitoza (respiratia urat mirositoare), cariile si gingivita. Prin urmare, trebuie sa folosim o pasta de dinti care sa poata opri eficient bacteriile.

Pasta de dinti obisnuita este plina de ingrediente care pot fi daunatoare pentru sanatatea noastra, mai ales daca sunt consumate in doze mai mari. Aceste ingrediente sunt:

Fluorul – Lupta eficient cu cariile, dar in doze mari este toxic.

Sodium Laurel Sulfate (SLS) este utilizat pentru a face spuma reprezentativa spalatului pe dinti. Este in esenta un detergent care se gaseste si intr-o multime de sampoane. Este, de asemenea, cunoscut faptul ca  irita pielea, mai ales daca esti alergic.

Zaharina – Se foloseste pentru indulcirea gustului multor ape de gura si paste de dinti. De asemenea, s-a dovedit ca in testele clinice pe soareci de laborator, in cantitati mari, zaharina poate provoca diferite afectiuni grave, precum cancerul.

De ce pasta de dinti bio este mai buna pentru tine decat pasta de dinti obisnuita?

Pasta de dinti bio este derivata din ingrediente naturale, cum ar fi menta si alte plante similare care sunt, de asemenea, odorizante naturale. Acestea nu sunt formulate pentru a fi o forma de „sapun” pentru dinti, cum este pasta de dinti obisnuita.

Pasta de dinti bio contine toate elementele necesare curatarii eficiente a dintilor, fara substantele chimice potential nocive.

Pasta de dinti bio este o alegere mai inteleapta si mai sanatoasa pentru cei care doresc sa reduca cantitatea de substante chimice care ar putea pune in pericol sanatatea generala si, eventual, care pot slabi sanatatea orala.

Toate solutiile naturale din pasta de dinti organica contin ingrediente antibacteriene naturale, cum ar fi uleiul de menta. Acesta ajuta la eliminarea bacteriilor si la mentinerea sanatatii gurii.

Care este mai eficienta in prevenirea cariilor?

Medicii dentisti iti vor spune ca fluorul este ingredientul cheie al unei paste de dinti eficiente in prevenirea cariilor si bolilor parodontale. De asemenea, stomatologii si cercetatorii afirma ca declinul cariilor dentare poate fi atribuit, in primul rand, pastei de dinti cu fluor. Eficacitatea periajului de doua ori pe zi cu o pasta de dinti cu fluor este sustinuta de date obtinute din studii clinice. Ai putea alterna pasta de dinti bio cu cea conventionala, pentru a beneficia de avantajele dovedite ale fluorului. De asemenea, este indicat sa consulti un medic stomatolog o data pe an, pentru a primi un plan de ingrijire orala personalizat si un periaj dentar profesional.