Bio4beauty.ro

Blog despre Produse și Cosmetice Bio/Eco, Protecția Mediului, Viață sănătoasă.

Alimentatie

Ciocolata fara zahar – Sweet&Safe

Am descoperit de curand in supermarket o ciocolata fara zahar. Mai precis, doar cu zaharuri aparute in mod natural, inlocuindu-se zaharul rafinat cu indulcitori naturali : eritritol si stevie.

Stevia este singurul indulcitor natural cu 0 calorii. Se extrage din frunzele plantei stevia rebaudiana si este mult mai dulce ca zaharul.

Eritritol este un indulcitor natural cu 0,24 calorii pe gram sau 6% din calorii ca zahar. Nu creste glicemia sau nivelul insulinei. Este fabricat din amidon de porumb si are o putere de indulcire de 2/3 din cea a zaharului.

Pana acum, am savurat doua sortimente de ciocolata Sweet&Safe:

  • Ciocolata cu lapte, Quinoa si Visine cu Stevia
  • Ciocolata neagra cu Seminte de Canepa si Zmeura, cu Stevia

Nu sunt la fel de dulci ca cele clasice, dar gustul ti-l si formezi. Dupa ce nu mai mananci dulciuri cateva zile, ciocolata cu indulcitori naturali pare mult mai buna decat ciocolatele obisnuite.

Sweet&Safe au cu 200-250 de kcal mai putin decat cele clasice, cu peste 50% mai putini carbohidrati, o cantitate ridicata de fibre.

Exemplu Valori nutritionale Per 100 g

– Ciocolata neagra cu Seminte de Canepa si Zmeura – Sweet&Safe –

Valoare energetica 1626 kJ
389.2 kcal
Grasimi
din care acizi grasi saturati
33.7 g
19.3 g
Carbohidrati
din care zaharuri aparute in mod natural
polioli (naturali)
34.9 g
2.4g
30.4g
Fibre 21.5g
Proteine 6.2 g
Sare* 0.03g

Alege mereu o ciocolata bio cu un continut ridicat de cacao, eventual cu boabe de cacao cruda, care pastreaza mare parte din antioxidanti.