Ciocolata fara zahar – Sweet&Safe
Am descoperit de curand in supermarket o ciocolata fara zahar. Mai precis, doar cu zaharuri aparute in mod natural, inlocuindu-se zaharul rafinat cu indulcitori naturali : eritritol si stevie.
Stevia este singurul indulcitor natural cu 0 calorii. Se extrage din frunzele plantei stevia rebaudiana si este mult mai dulce ca zaharul.
Eritritol este un indulcitor natural cu 0,24 calorii pe gram sau 6% din calorii ca zahar. Nu creste glicemia sau nivelul insulinei. Este fabricat din amidon de porumb si are o putere de indulcire de 2/3 din cea a zaharului.
Pana acum, am savurat doua sortimente de ciocolata Sweet&Safe:
- Ciocolata cu lapte, Quinoa si Visine cu Stevia
- Ciocolata neagra cu Seminte de Canepa si Zmeura, cu Stevia
Nu sunt la fel de dulci ca cele clasice, dar gustul ti-l si formezi. Dupa ce nu mai mananci dulciuri cateva zile, ciocolata cu indulcitori naturali pare mult mai buna decat ciocolatele obisnuite.
Sweet&Safe au cu 200-250 de kcal mai putin decat cele clasice, cu peste 50% mai putini carbohidrati, o cantitate ridicata de fibre.
Exemplu Valori nutritionale Per 100 g
– Ciocolata neagra cu Seminte de Canepa si Zmeura – Sweet&Safe –
Valoare energetica | 1626 kJ 389.2 kcal |
Grasimi din care acizi grasi saturati |
33.7 g 19.3 g |
Carbohidrati din care zaharuri aparute in mod natural polioli (naturali) |
34.9 g
2.4g
30.4g |
Fibre | 21.5g |
Proteine | 6.2 g |
Sare* | 0.03g |
Alege mereu o ciocolata bio cu un continut ridicat de cacao, eventual cu boabe de cacao cruda, care pastreaza mare parte din antioxidanti.