Beneficii unt de shea sau karite (sapun solid, beneficii piele corp + ten )

Untul de shea, cunoscut si sub denumirea de unt de karite, cucereste din ce in ce mai mult teritoriu in industria cosmetica, avand o popularitate crescanda în lume datorita puterilor lui  vindecatoare. Este o sursa excelenta de vitamina A, E si F, vitamine esentiale pentru o piele sanatoasa. Untul de shea este prezent in toate produsele de ingrijire, de la sapunuri la lotiuni si creme.

Hidrateaza intens si hraneste pielea uscata, ofera elasticitate pielii.

Este regenerant, promoveaza reînnoirea pielii. Este stimulant, activeaza microcirculatia.

Poate fi utilizat pentru a elimina eczemele, dermatita si multe alte afectiuni cutanate. Are rol de grabire a estomparii semnelor vizibile ale cicatricilor si grabeste vindecarea eczemelor superficiale.

Reoxigeneaza si lasa tenul curat, revitalizeaza pielea obosita.

Are proprietati de calmare, echilibrare, emoliere, intaresc sistemul de aparare al pielii impotriva iritatiilor (fitosteroli), este anti-inflamator.

Ajuta la previnirea ridurilor si altor semne de îmbatrqnire si reda suplete tenului.

Perfect in ingrijirea pielii sensibile, iritate, dure .

Untul de shea isi binemerita postura de veritabil gardian natural al frumusetii în lupta împotriva problemelor pielii. De altfel denumirea untului de karite, intr-un dialect african inseamna “ viata “ .

PS beneficiile untului de shea sunt atenuate in produse si multe dintre ele se refera la aplicarea directa pe piele a untului pur si nu pot fi mentionate chiar toate si la produsele ce contin unt de shea.