Beneficii floare de tei asupra pielii/tenului

In cosmetica extractul de floare de tei este un ingredient des folosit datorita beneficiilor aduse pielii si dar si scalpului. Florile de tei contin mai mult de 20 tipuri de flavonoide dar si saruri minerale si vitamina E. Ingredientele sale active imbunatatesc conditia pielii astfel:  flavonoidele contin antioxidanti, elementele constitutive mucilaginoase calmeaza pielea si reduc inflamatia, taninurile actioneaza ca un astringent.

Desi sunt  potrivite pentru toate tipurile de piele produsele cosmetice cu extract de floare de tei sunt recomandate mai ales pentru piele sensibila, iritata, fragila, fiind ideale pentru ingrijirea pielii bebelusilor.

Are proprietati emoliente conferindu-i tenului uscat un plus de ingrijire hidratandu-l pe toata durata zilei. Hraneste intens pielea pe timpul noptii redandu-i elasticitatea.

Calmeaza iritatiile, recomandat pentru o piele sensibila.

Extractul de floare de tei tonifica si revitalizeaza epiderma actionand ca un puternic antioxidant, ajuta pielea degradata.

Reda stralucirea si confera luminozitate tenului, perfect pentru tratarea pielii terne.

Vitamina E imbunatateste rezistenta pielii la actiunea radicalilor liberi, care pot duce la imbatranirea premature, are actiune de regenerare si in timp diminueaza ridurile fine fiind un instrument in tratarea tenurile imbatrinite .

Tenul obosit se improspateaza si invioreaza tenurile ofilite, devitalizate,  un mijloc foarte eficient pentru a avea un ten tanar si frumos.

Florile de tei mai sunt utilizate in cosmetica pentru eficienta in combaterea petelor maronii si ajuta si la catifelarea pielii.

Un alt beneficiu este adus asupra tenului gras, cu pori, in tratarea seboreei, a cosurilor.

Beneficiile miraculoase ale florilor de tei asupra sanatatii si frumusetii pielii nu au putut trece neobservate de catre specialistii din domeniul cosmeticii, ele reprezentand din cele mai vechi timpuri o sursa nepretuita in ingrijirea pielii.